Trči vam se i zimi? Evo prijedloga utrka!

Trči vam se i zimi? Evo prijedloga utrka!

Valentina Durekovic Sertic
Valentina Durekovic Sertic
2 min
prije 7 m

Svega par mjeseci dijeli nas od 2020. godine. Nisam tip koji si sve utrke na koje misli ići isplanira početkom godine (osim ako planiram na maraton) i oko izbora se kroz godinu volim konzultirati s prijateljima, a tako je i u ovim mjesecima. Uvijek netko ima neki zanimljivi prijedlog pa se zabavljamo uz dogovore koji se na kraju pretvore u izlete.

Za kraj godine imam nekoliko favorita na koje planiram pa sam svoj izbor odlučila podijeliti i s vama:

Lagvić Liga

Polovicom listopada počela je kultna zagrebačka zimska liga, osamnaesta po redu, u organizaciji Atletskog kluba Sljeme. Sva kola se održavaju u 10 sati ujutro, a postoje dvije kategorije: cestovna i planinska (takozvana ‘Mrcina’). Dužina cestovne utrke je 9,2 km, a planinske 5,5 km. Start je na početku ‘Poučne staze Miroslavec’, a cilj je na terasi ‘Vidikovca’, najvišoj točki Medvednice. Ove godine će biti ukupno 14 kola, a zadnje kolo će biti 26. siječnja 2020. Ako ne znate što bi sa sobom svakog vikenda do kraja siječnja, a ljubitelj ste Sljemena, u kalendare uvrstite ovu popularnu (ali i zahtjevnu) ligu.

Papuk Trek & Trail

Sportsko-rekreacijski kluba Baraber iz Belišća organizira utrku Papuk Trek i Trail koja  će se održati 23. studenog. Ova utrka je pravi izbor i za vas, ako volite sjajno organizirane utrke, k tome trail, u super domaćoj i opuštenoj atmosferi. Možete birati između tri kategorije: Challenger 25-28 km (trek & trail), Active Trail 19 km iLight/Canicross 9 km. Prijavih se za srednju kategoriju, kao i prošle godine i jako se veselim. Na ovoj utrci me oduševila jedna okrepna stanica, negdje na polovici, na kojoj nas je čekao vrući roštilj i fini, masni ćevapi. Uz to je i priroda prekrasna, tako da ćete zaista uživati. Papuk Trek & Trail ove godine slavi svoje deseto izdanje, a to je nešto što nikako ne smijete propustiti.

Samoborska zimska trail liga

Sredinom studenoga, točnije 16.11., kreće jedna jako zanimljiva zimska liga od čak 13.kola, a radi se već o sedmoj sezoni. Riječ je o Samoborskoj zimskoj trail ligi koju organizira Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor (KCIPT). Postoje tri staze: Rekreativna 4,8 km, Kratka 9,03 km te Duga 15,72 km. Liga će trajati sve do 15. veljače 2020. kada će se održati posljednje kolo koje je specifično jer je fašničko i naravno, sudionici dolaze kostimirani. Do sada, nažalost, nisam sudjelovala, ali ih redovito pratim i patim, no u planu je za ovu zimu.

Samoborska Trek Shnita

Također, 16. studenoga, održat će se jako zanimljiva Samoborska Trek Shita u organizaciji Udruge Pustolovno Rekreativnih Ideja – Gelender. Dužina staze je 35 km i za ljubitelje je trekinga. Prijavljujete se na uprigelender@gmail.com te vam nakon toga povratno stižu upute vezane za stazu (mjesto starta/cilja, karta staze, limiti…). Trek Shnita možda smiješno zvuči, ali nije šala jer je propisana obavezna uz preporučenu opremu, a imate i kontrolne točke. Ipak se radi o 35 km trekinga i o vašem snalaženju na karti te u prirodi. U slučaju lošeg vremena, Trek Shnita održat će se u nedjelju 17.11.