10 razloga zašto biste ovo ljetovanje trebali provesti aktivno

10 razloga zašto biste ovo ljetovanje trebali provesti aktivno

Aktivni odmor je najbolji, najzdraviji i najzabavniji način ljetovanja.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 12 m

Godinama ste odlazili na ljetovanje u istom ‘điru’? Vrijeme je da to promijenite. Aktivni odmor je najbolji, najzdraviji i najzabavniji način ljetovanja. Samo se trebate odlučiti da ga i sprovedete u stvarnost. Donosimo vam deset razloga zašto biste to trebali učiniti.

1. S mora ćete se vratiti s još boljom linijom nego što ste otišli. Aktivnosti sagorijevaju kalorije nakupljene u finoj klopi, koktelima, vinu u kojima ćete uživati tijekom zasluženog odmora.

 

2. Konačno imate vremena za okušati se u sportu koji vas već dugo privlači. Ne propustite priliku, iskoristite dan. Tko zna kad će opet doći.

 

3. Ljetna zabava može prerasti u ozbiljno bavljenje tim sportom, a potencijalno vam promijeniti i način života. Možda baš ljeto bude početak vašeg novog, aktivnog ‘ja’.

 

4. Možda kroz sport upoznate ljubav svog života. Ili barem steknete nova poznanstva. Ljeto je idealna prilika za to.

 

5. Aktivni odmor je najbolja ‘tableta za zaborav’. Od stresa nećete osjetiti ni ‘s’, nećete se imati vremena prisjećati neugoda s posla i svakodnevnice.

 

6. Imat ćete ljepše i raznovrsnije uspomene kojima ćete se moći pohvaliti prijateljima i obitelji. A i sami ćete uživati prelistavajući digitalne albume na kojima nisu samo vaše slike vaših nogu na plaži.

 

7. Fizički ćete se osjećati bolje i zdravije. Naravno, ako ne pretjerujete – budite umjereni i u sunčanju i u aktivnostima.

 

8. Bolje ćete upoznati mjesto u kojem ljetujete i njegovu okolinu i ljude. Možda pronađete skrivenu uvalu koju inače ne biste vidjeli.

 

9. Zadovoljit ćete svoj natjecateljski duh uživajući u pobjedama u odbojci na pijesku, stolnom tenisu… Naravno, nije cilj pobijediti, ali svatko to voli, zar ne?

 

10. Najljepši pogled na zalazak sunca obično je na mjestu do kojeg je teže doći. Ali se uvijek isplati.