15 stvari koje možete napraviti ovaj vikend umjesto da sjedite kod kuće

15 stvari koje možete napraviti ovaj vikend umjesto da sjedite kod kuće

Radni tjedan mnogima je razumljiva prepreka u rekreiranju, osobito ljudima s djecom. No tijekom vikenda svatko može pronaći vremena da se malo aktivira.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 4 god

Koliko ste puta rekli da ćete se početi rekreirati i onda zaboravili na to? Radni tjedan mnogima je razumljiva prepreka u rekreiranju, osobito ljudima s djecom. No tijekom vikenda svatko može pronaći vremena da se malo aktivira. Evo naših 15 prijedloga što raditi ovog vikenda.

1. Otiđite u dugu šetnju s psom

Gradom, šumom, nasipom, prirodom… Gdje god vas noge odnesu. Vašem ljubimcu treba kretanje, a treba i vama.

2. Počnite vježbati, voziti bicikl…

Ako ste jedan od onih koji odgađaju prvo vježbanje, prvu ozbiljniju vožnju biciklom ili drugu aktivnost posljednjih dvije godine, ovaj vikend je pravo vrijeme da se konačno pokrenete.

3. Otiđite na trening nekog sporta koji vas već dugo privlači

Zašto se ne biste ohrabrili i konačno otišli na trening nekog sporta koji vam se već dugo sviđa, a nikako da se okušate u njemu?

4. Otiđite na jednodnevni izlet

Izbora je doista mnogo – ako nemate ideje, bacite oko na naše članke o jednodnevnim izletima u okolicu Zagreba, Slavoniju…

5. Zaigrajte nogomet s dečkima

Već vas dugo prijatelji zovu da im se pridružite u haklu, a vi uvijek odbijate jer vam se ne da? Ovaj vikend je vaš, probudite Messija u sebi. Ili tako nekog…

6. Otiđite na tenis s prijateljima i(li) partnerom

Vjerojatno u blizini imate tenisko igralište, a da se nikad niste odvažili zaigrati ga. Uzmite pod ruku partnera, pozovite i prijatelje i odigrajte par setova.

7. Zaplivajte u bazenu

Ako imate bazen u blizini, plivanje je jedan od najzahvalnijih sportova kojima se čovjek može baviti; izuzetno je zdravo, a opasnost od ozljede je minimalna.

8. Okušajte se u ribolovu

Ako i ne ulovite ništa, barem ćete provesti dan u prirodi. Na YouTubeu sigurno ima neki tutorijal kako staviti mamac na udicu.

9. Odvedite djecu na jahanje

U gotovo svim jahačkim klubovima nude jahanje uz pratnju. Odvedite klince neka uživaju u druženju s ovim plemenitim životinjama.

10. Okušajte se u penjanju na umjetnoj stijeni

Penjanje na umjetnoj stijeni je izuzetno zabavan sport za cijelu obitelj.

11. Otiđite na kampiranje

Probudite avanturista u sebi i provedite noć u prirodi; nećete požaliti.

12. Okušajte se u trailu

Ako ne znate što je trail pročitajte OVDJE – shvatiti ćete da je ovaj vikend prava prilika da se oprobate. A ako znate, što čekate?

13. Počnite trenirati za svoju prvu petkilometarsku utrku

Ako ste natjecateljski raspoloženi, petkilometarske utrke su česte i lako dostupne. Počnite s treningom i ubrzo ćete moći vidjeti koliko ste dobri.

14. Isprobajte nordijsko ili brzo hodanje

Umjesto običnog šetanja okušajte se u hodanju sa štapovima ili pak u brzom hodanju – puno je efektnije za zdravlje i kondiciju.

15. Izvadite role/skateboard iz garaže/podruma i provozajte se

Role ili skateboard vam skupljaju prašinu već godinama? Vratite se starim navikama i krenite u vožnju gradom.