5 filmova o trčanju koji će vas inspirirati da odmah obujete tenisice i potrčite

5 filmova o trčanju koji će vas inspirirati da odmah obujete tenisice i potrčite

Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 2 god

Inspirativni su, snažni i motivirajući; donosimo vam listu pet filmova o trčanju, koji će zadovoljiti zaljubljenike u sedmu umjetnost među trkačima i onima koji to žele postati.

Spirit of the Marathon (2008.)

Neki smatraju da je ovo prvi dokumentarni film koji je doista prenio bit maratona publici. Film je sniman u Sjevernoj Americi, Europi, Africi i Aziji i u njemu se odvija šest zasebnih priča u kojima prikazuje spremanje trkača za Maraton u Chicagu.

Running on the Sun: The Badwater 135 (2003.)

Trinaest trkača sprema se za jednu od najtežih ultramaratonskih utrka svijeta, kroz američku Dolinu smrti do 4421 metar visokog vrha Mount Whitney. Dvojica od njih su invalidi koji su izgubili udove eksplozijom mine. Film prati borbu trkača sa prirodnim nedaćama, iskušavajući vlastite granice.

Transcend (2014.)

Wesley Korir se zahvaljujući trčanju uspio uzdići iznad kenijskog siromaštva. No, nakon što je pobijedio na nekoliko američkih maratona, između ostalih i bostonskom, vraća se u Keniju kako bi ušao u politiku i pomogao svojim sunarodnjacima da krenu njegovim stopama.

Saint Ralph (2005.)

Priča o Ralphu Walkeru, 14-godišnjaku koji je kažnjen upisom u školsku trkačku ekipu da bi, boreći se za svoju teško bolesnu majku, počeo marljivo trenirati kako bi pobijedio na Bostonskom maratonu.

Unbreakable: The Western States 100 (2012.)

Četvorica vrhunskih trail trkača pripremaju se za 100 milja dugu Western States utrku. Znaju da će za pobjedu morati srušiti rekord natjecanja. Sva četvorica su dotad neporaženi – trojici će ovo biti prvi poraz.