5 načina da i tijekom blagdana ostanete aktivni

5 načina da i tijekom blagdana ostanete aktivni

Karmen Korda
Karmen Korda
2 min
prije 2 god

Blagdani su vrijeme za obitelj, okupljanje, dobra djela, uživanje i, naravno, odmor. Većina nas ima već dobro znane običaje; točno se zna koji se dan koga posjećuje, kada tko pravi ručak i sl. Blagdane najčešće provodimo kod kuće, u krugu nama najdražih ljudi, uživajući u raznim jelima i slasticama. Stoga i oni najzagriženiji vježbači često odluče za vrijeme blagdana malo „odmoriti“ od treninga i aktivnosti ili njihov intenzitet barem smanjiti. To je sasvim prirodno, a stručnjaci čak kažu i preporučljivo, posebice za one najveće sportske entuzijaste koji uvijek održavaju savršenu kontrolu nad svojim treninzima i prehranom.

Mi vam za nadolazeće blagdane želimo sve najljepše, a posebice da ne dopustite da vaša sportska ili fitness rutina stane na put potpunom blagdanskom ugođaju kojeg ste zaslužili. Ipak, itekako preporučujemo da neka druženja s bliskim osobama „preodjenete“ u malo drugačije ruho, odnosno da bar jedan dan tijekom blagdana provedete u prirodi i/ili u nekoj aktivnosti. S obzirom na to da nas očekuje prilično lijepo vrijeme, donosimo vam par savjeta gdje možete izvesti svoje bližnje (ili pak sami otići).

1. Izlet u planinu

Planinarenje je jedno od najpopularnijih aktivnosti i sve više ljudi najviše voli vikende provesti upravo na planinarskim izletima. Iako su jesen i proljeće nekako karakteristični za ovu aktivnost, to ne znači da zimi ne možete pronaći neku planinu za sigurno i ugodno penjanje. Svjež zrak i izazovniji nagib dobro će vam doći u „razbijanju“ blagdanskog boravka u kući, a vaše tijelo će vam biti i više nego zahvalno. Stoga predložite prijateljima, obitelji, dragim osobama jedan blagdanski izlet na obližnju planinu. I oni će vam biti zahvalni!
Pripazite i odjenite se slojevito i pametno, u skladu s vremenskim uvjetima.

2. Klizanje

Klizanje je prava zimska i blagdanska aktivnost. Zadnjih nekoliko godina gradska klizališta otvorila su se i na obalnim gradovima, što je posebno razveselilo najmlađe. O klizanju i njegovim benefitima za duh i tijelo već smo pisali, a moramo napomenuti kako je upravo klizanje idealna aktivnost za druženje. Također, uglavnom je cjenovno vrlo pristupačno pa nekome za blagdane možete čak i pokloniti „klizački dan“.

3. Sanjkanje

Za one koji žive u kontinentalnoj Hrvatskoj sanjkanje je idealan jednodnevni izlet u kojem uživaju i najmlađi i najstariji. U obližnjim planinama, udaljenima svega nekoliko kilometara od grada, a ponekad i u samom centru, nalaze se mjesta idealna za sanjkanje. Sve što vam je potrebno su sanjke! Bilo da ovakav izlet planirate s obitelji, djecom ili prijateljima, zabava je zagarantirana.

4. Ples

Blagdansko razdoblje sinonim je za dobru zabavu i brojne „partije“. Mogućnosti su brojne, od klubova, preko koncerata, pa sve do posebno tematiziranih plesnjaka. Čak i ako niste ljubitelj plesa, jednu večer dopustite da vas ponese ritam i dobro se isplešite. Dobro će vam doći za razgibavanje i pobuđivanje mišića, a o tome kako ćete se dobro osjećati nećemo ni govoriti!

5. Plivanje

Iako plivanje nije karakteristična zimska aktivnost, ono je izvrsno za razgibavanje cijelog tijela te je optimalna tjelovježba za sve dobne skupine. Gradski unutarnji bazeni su danas jako dobro opremljeni i okupljalište su svim onih koji plivati žele cijele godine. Cjenovno su također uglavnom vrlo pristupačni pa ovakvim aktivnim prije ili poslijepodnevom možete iznenaditi koga god želite.