Highlander Velebit 2018.

Highlander Velebit 2018.

Mnogi ju nazivaju utrkom života, a Filip je odlučio da upravo to bude i njegov osobni izazov. Pročitajte više o ovoj hiking utrci koja se proteže kroz predivnu Paklenicu i Sjeverni Velebit, dva nacionalna parka koja su svojevrsna meka za sve planinare i ljubitelje netaknute prirode.
Filip Klancir
Filip Klancir
1 min
prije 8 m

5 dana, 104km planinskog terena, 2 nacionalna parka te predivna i netaknuta priroda dio su ove uzbudljive hiking utrke po Velebitu. Nakon prošlogodišnje utrke i pogledanih par videa odlučio sam da sljedeće godine moram prisustovati utrci i proći trasu koju mnogi smatraju utrkom života.

Kako i sam radim u sportskoj trgovini i volim razne sportske izazove, ova utrka me privlačila dulje vrijeme i došlo je vrijeme da se krenem pripremati.

Skupila se ekipa te su krenule lagane pripreme koje su uključivale hodanje, bicikliranje, trčanje i planinarenje po Sljemenu i okolnim zagrebačkim gorama. Pomalo smo počeli s testiranjem i pribavljanjem nužne opreme koju svaki sudionik mora nositi u svakom trenutku sa sobom tokom čitave etape utrke.

Kako su se pripreme pojačavale, tako se i pojačavala težina na leđima – usponi s desetak kilograma utega na leđima postajali su sve češći tokom mojih priprema na sljemnskim uzbrdicama. I tako su mjeseci proletili, a utrka kreće za par sati. Osim uzbuđenja i adrenalina koji raste iz sekunde u sekundu, prihvaćam izazov i vjerujem da iako me čeka izazov pun fizičkog i mentalnog napora, da ću umoriti noge, no sigurno odmoriti glavu. Veselim se uživanju u prirodnim i životinjskim ljepotama te se nadam uspješnom završetku utrke. Pratite me kroz avanturu, nakon koje jedva čekam da se čujemo uz mnoštvo slika, videa, opremi te pričama kojih vjerujem da će biti mnogo.

Filip

Filipova ruta izgleda ovako, a kako je njegova avantura prošla, pratite na Aktivatoru!

Više o utrci možete pročitati na službenoj web stranici.