Ljetno trčanje za jesenske rekorde

Ljetno trčanje za jesenske rekorde

Administrator
Administrator
1 min
prije 1 god

Jesen je možda idealno godišnje doba za istrčati najbolje rezultate na dužim utrkama. Iako svi zagovaraju proljeće (zbog duge zimske baze) problem je što u proljeće dolazi toplije i vjetrovitije vrijeme, a tijelo nam se nakon hladnih zimskih dana još nije naviklo na temperature iznad 20 stupnjeva. S jeseni dolaze svježiji dani i temperature koje su idealne za istrčati rekord.

Kada spojimo idealne uvjete i pregršt lijepih, brzih utrka na jesen lakše se motivirati za trening tijekom godišnjeg odmora. Dakle, nakon što smo odradili prvi dio sezone, s ljetnim danima i zatišjem od utrka možemo odraditi mini bazu i podignuti formu intervalima. Idealno bi bilo otiçi u planine i trenirati u ugodnijoj klimi jer treninzi na visokim temperaturama izuzetno troše organizam.

Preporučaju se treninzi rano ujutro dok još nije pretjerano vruće te veći unos tekućine (prvenstveno vode). Benefiti treniranja i boravka u planinama na većim nadmorskim visinama (2000 – 2500 n.v.) su ogromne. Ugodnija klima za trening od 18 – 22 Celzijeva stupnja daje tijelu brži oporavak. Također se ugodnije spava što u konačnici isto utječe na brži i bolji oporavak tijela. Fiziološke promjene, odnosno poboljšanje krvne slike prvenstveno eritrocita izuzetno je bitno za dugoprugaško trčanje. Stoga, ako ste se zasitili mora ili imate višak slobodnih dana odlazak u planine je pun pogodak, a onda ni rekordi u jesen neće izostati.

Želite li najbrže dosegnuti svoj trkački cilj potrebno je treninge uskladiti svojim mogućnostima. Kako bi bili sigurni da optimalno trenirate preporučamo da se pridružite Akademiji trčanja Slavko Petrović – Decathlon i njihovom stručnom vođenju. Osim toga treniranje u skupini i dobrom društvu ima puno prednosti.
Priključiti se možete tijekom cijelog ljeta pojedinačno (ili kao grupa u pripremi za jesensku B2B utrku).

Više o Akademiji trčanja čitajte na: http://akademijatrcanja.hr i na Facebooku: https://www.facebook.com/akademijatrcanja/