Kako se motivirati za rano ustajanje i vježbanje prije posla?

Kako se motivirati za rano ustajanje i vježbanje prije posla?

Ponedjeljak pred nas postavlja nove izazove i kao da nam govori da je život onakav kakav mi želimo da bude.
Matej Perkov
Matej Perkov
1 min
prije 5 god

Nikada mi nije bilo jasno zašto ljudi toliko mrze ponedjeljak. Taj dan označava početak novog tjedna, pred nas postavlja nove izazove i kao da nam govori da je život onakav kakav mi želimo da bude.

Unatoč brojnim obvezama, ustajem ranije. Trčim po plaži, uživam u mirisu mora i povjetarcu koji mi osvježava već znojno lice. Osjećam da iz mene izlazi sve ono negativno, a glava ‘hvata’ pozitivne frekvencije. Volim se zaustaviti na stijenama, popričati s morem. Ono mi uvijek ima nešto zanimljivo za reći, a nerijetko me obasipa pitanjima.

Koliko želja imam za dobre ljude koje ću danas susresti, toliko ću sklekova napraviti. Koliko želja želim ovog tjedna ostvariti, toliko ću kilometara istrčati. Manifestiram molitvu u pokretu, osjećajući pozitivnu energiju koja mi daje snage za dodatnu seriju vježbi koju za jutros nisam planirao.

Mnogi moji prijatelji, zapravo, traže isprike za sjedilački način života. Ne žele napraviti nešto lijepo za sebe prije posla jer će se umoriti, a nakon posla su redovito umorni. Posao nas, makar ga i voljeli, nerijetko psihički izmuči. No, upravo zato punim svoje baterije jutarnjim treningom. Koliko god je ponekad teško ranije ustati, toliko je slađa pomisao na nagradu. Trening me razbuđuje, dobivam nove ideje, razna rješenja problema sama se pojavljuju, a na kraju me uvijek osupne osjećaj da dan baš nekako dugo traje. U kraćim danima pozdravlja me izlazeće sunce, buđenje novog dana nagrada je za rano ustajanje.

Misli mi prekida crkveno zvono – moram pod tuš, čeka me posao!