Čoko muesli crumble od banana i jabuka

Čoko muesli crumble od banana i jabuka

Ivana Čuljak
Ivana Čuljak
Manje od minute
prije 7 m

Voćna smjesa

6 jabuka
2 banane
sok 1 limuna
100 g meda (ili po želji)
žličica cimeta 50 g soli

Crumble

2 pakiranja od 200 g čokoladnih muesli
50 g mljevenog lana
4 žlice meda
prstohvat soli
100 g sjeckanih badema
220 g maslaca + 30 g za namastiti pleh

Jabuke oguliti i narezati na ploške. Dinstati na maslacu sa cimetom i medom. Dodatno zasladiti po želji. Dodatak meda ovisi i o tome koje jabuke koristite i koliko slatko sami volite. Kada su omekšale spojiti sa bananama narezanim na ploške i pomiješati sve skupa uz dodatak limunovog soka.
Staviti u vatrostalnu zdjelu ili manji pleh namašćen maslacem.

Za crumble spojiti sve navedene sastojke. Izmjesiti rukama u mrvičastu smjesu koju ćete posuti po voću.
Peći 20-ak min na 170 stupnjeva.