Gluten free banana cupcakes

Gluten free banana cupcakes

Ivana Čuljak
Ivana Čuljak
Manje od minute
prije 1 m

4 zrele banane
1 dcl kokosovog ulja
50 g kokosovog šećera
prstohvat soli
3 jaja

30 g škrobnog brašna
50 g bademovog brašna
70 g heljdinog brašna
10 g cimeta
5 g praška za pecivo

Banane, jaja, šećer, sol i ulje umješati zajedno štapnim mikserom. Kad je smjesa glatka i bez grudica, prosijati postepeno suhe sastojke.
Izliti u kalupe i peći 20 min na 160 stupnjeva.

Kokosov slani karamel

300 g šećera kokosovog cvijeta
200 g kokosovog vrhnja za šlag
400 g kokosovog vrhnja običnog
200 g kosove masti

Šećer i vrhnje kuhati na laganoj vatri cca 1.5 sat dok se smjesa izreducira u gustu smjesu.
Na kraju dodati kokosovu mast i sve zamiješati štapnim mikserom. Spremiti u staklenke. Služiti s muffinima ili jednostavno možete jesti na žlicu.

Dobar tek!