
4 zrele banane
1 dcl kokosovog ulja
50 g kokosovog šećera
prstohvat soli
3 jaja
30 g škrobnog brašna
50 g bademovog brašna
70 g heljdinog brašna
10 g cimeta
5 g praška za pecivo
Banane, jaja, šećer, sol i ulje umješati zajedno štapnim mikserom. Kad je smjesa glatka i bez grudica, prosijati postepeno suhe sastojke.
Izliti u kalupe i peći 20 min na 160 stupnjeva.
Kokosov slani karamel
300 g šećera kokosovog cvijeta
200 g kokosovog vrhnja za šlag
400 g kokosovog vrhnja običnog
200 g kosove masti
Šećer i vrhnje kuhati na laganoj vatri cca 1.5 sat dok se smjesa izreducira u gustu smjesu.
Na kraju dodati kokosovu mast i sve zamiješati štapnim mikserom. Spremiti u staklenke. Služiti s muffinima ili jednostavno možete jesti na žlicu.
Dobar tek!