Nevjerojatno zdrava zelena juha od ostataka povrća

Nevjerojatno zdrava zelena juha od ostataka povrća

Vitaminska eksplozija okusa.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
Manje od minute
prije 3 m

Koliko puta ste bacili lišće od korabice, rotkvica ili karfiola ili pak tvrđe dijelove šparoga? Umjesto da ih bacite, iskoristite svaki komad povrća za ovu ukusnu juhu punu vitamina.

Broj porcija: 2

Sastojci:

1 mrkva
korijen celera (otprilike koliko i mrkve)
korabica (otprilike koliko i mrkve)
2 češnje češnjaka
sol, papar, kurkuma, kumin
zeleno od mladog luka
par listova kelja i(li) blitve
lišće cvjetače
lišće korabice
lišće rotkvice
tvrđi dijelovi šparoga
+ što god imate od povrtnih ‘ostataka’
svježi bosiljak
žlica maslinovog ulja

Napomena: ako nemate nešto od ovih sastojaka, nema veze – sastojci mogu biti potpuno fleksibilni. Iskoristite što imate. Ovdje je važan princip – ne bacajte dijelove povrća za koje ste dosad mislili da su bezvrijedni.

Priprema:

Narežite svo povrće na što sitnije komade. Na maslinovom ulju propirjajte mrkvu, korabicu, celer, češnjak, mladi luk, šparoge. Prelijte litrom vode, začinite i dodajte ostale sastojke (osim bosiljka). Kuhajte dok najtvrđi dijelovi ne omekane (15-ak min). Izmiksajte štapnim mikserom dok ne poprimi teksturu krem juhe. Dodatno začinite po potrebi. Pri serviranju ukrasite svježim bosiljkom.