Recept: Protein Pancake Cake

Recept: Protein Pancake Cake

Ivana Čuljak
Ivana Čuljak
Manje od minute
prije 5 m

Smjesa za palačinke

200 g integralnog pirovog brašna

3 banane

2 jaja

cimet

prstohvat soli

50 g proteina

2 žlice kokosove masti

vode po potrebi

 

Krema

400 grama skute

500 ml vrhnja za šlag

3 žlice mljevenog lana

50 g meda

jagode ili drugo voće po izboru

 

Banane, jaja i kokosovu mast izmiksati štapnim mikserom. Pomiješati suhe sastojke i postepeno dodavati, uz postepeno dolijevanje vode. Vodu dodavati dok ne dobijete kompaktnu smjesu za nijansu gušću od običnih palačinaka. Peći palačinke na tavi premazanoj kokosovom mašću. Ohladiti.

Izmiksati vrhnje (paziti da se ne premiksa). U drugu zdjelu istući skutu s mljevanim lanom i medom te na kraju pomiješati s vrhnjem.

Slagati red palačinki, red kreme i voća. Postupak ponoviti dok ne potrošite sve. Ukrasiti voćem po želji. Tortu je poželjno ostaviti u hladnjaku barem dva sata.

Dobar tek!