Recept: Raw cake od lješnjaka

Recept: Raw cake od lješnjaka

Ivana Čuljak
Ivana Čuljak
Manje od minute
prije 3 m

1. sloj:

250 g  datulja
150 g lješnjaka
prstohvat soli

Sve sastojke izmiksati u multipraktiku i utisnuti u kalup. Za ovaj kolač korišten je kalup promjera 16 cm iako možete koristiti i onaj od 18 ili 20 cm.

2. sloj:

500 g indijskih oraha
200 g kokosove masti
sok 1 limuna
100 g lješnjak paste
5 g soli
70 g kokosovog šećera (možete i više, ukoliko preferirate slađe)
1,5 dcl lješnjakovog mlijeka

3. sloj:

20 g kakaa

Ukras: 50 g polutki lješnjaka

Indijske oraščiće večer prije natopite u  vodi. Možete i par sati prije, ali poželjno je da ostanu natopljeni preko noći kako bi upili što više tekućine.  Oraščiće procijediti i izmiksati u multipraktiku, dodati preostale sastojke + 1,5 dcl lješnjakovog mlijeka . Podijeliti u omjerima 2/3 i 1/3, zatim u veći dio dodati 50 g sjeckanih lješnjaka (izmiješati špatulom). U drugi dio dodati 20 g kakaa.

Na prvi sloj dodati kremu sa sjeckanim lješnjakom. Staviti u zamrzivač da se stisne na par minuta te završiti trećim slojem od kakaa. Ukrasiti polutkama lješnjaka.

Dobar tek!
Neka Jedu Kolače. 
Zdrave!