Salata od kvinoje, dimljenog lososa i povrća

Salata od kvinoje, dimljenog lososa i povrća

Ukusan, lagan i bogat obrok.
adriana
adriana
Manje od minute
prije 6 god

Ova šarena i ukusna salata bit će i odličan ručak to-go, tako da slobodno pripremite više porcija i nosite sa sobom na posao kroz tjedan.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Broj porcija: 2

Sastojci za salatu:

  • 150 g kvinoje
  • 2 filea dimljenog lososa
  • 2 cikle
  • 1/4 ljubičastog luka
  • nekoliko rotkvica (ako im je sezona)
  • šaka matovilca (ili bilo koje druge salate)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Sastojci za dresing:

  • žlica senfa sa sjemenkama
  • žlica jabučnog octa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • svježi kopar
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Ciklu ogulite, nasjeckajte na kockice, začinite solju, paprom i maslinovim uljem te stavite peći pokriveno aluminijskom folijom u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 20-ak minuta.

2. Pod mlazom hladne vode isperite kvinoju, a zatim je kuhajte u duplo većoj količini vode 25 minuta. Kad je skuhana, kvinoju procijedite od preostale vode i pustite da se hladi.

3. Maknite foliju i vratite ciklu nazad u pećnicu na još 20-ak minuta.

4. Napravite dresing tako da najprije u mužaru malo usitnite sjemenke u senfu, zatim dodate sve druge sastojke – jabučni ocat, maslinovo ulje, nasjeckani svježi kopar, sol i papar. Također, pripremite ostatak povrća – narežite luk i rotkvice i očistite matovilac.

5. Na kraju, pomiješajte kvinoju s povrćem i dodajte file dimljenog lososa te začinite dresingom.