Zdravi džem od jagoda s hranjivim iznenađenjem

Zdravi džem od jagoda s hranjivim iznenađenjem

Sadrži puno manju količinu šećera no što je to uobičajeno za džemove.
adriana
adriana
Manje od minute
prije 2 god

Osim što sadrži puno manju količinu šećera no što je to uobičajeno za džemove (i to samo prirodne šećere) u ovom se džemu kriju i chia sjemenke.  One obiluju hranjivim tvarima kao što su omega-3 masne kiseline. Uz uvriježene načine konzumiranja džemova na kruhu i u slasticama, probajte ga dodati i jogurtu ili posnom siru i u trenu ih pretvoriti u ukusan i zdrav desert.

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Za: 5 manjih teglica

Sastojci:

  • 1 kg jagoda
  • 20 g chia sjemenki
  • po želji: štapić vanilije

Priprema:

1. Jagode operite, očistite i narežite – želite li u džemu veće komade jagoda, samo prepolovite, a želite li jednoličniji džem, nasjeckajte ih na sitnije komadiće.

2. Stavite jagode u duboki lonac, dodajte prepolovljeni štapić vanilije i pustite da uzavrije. Potom smanjite vatru i kuhajte 15-ak minuta.

3. Maknite sa štednjaka, izvadite vaniliju, dodajte chia sjemenke i dobro promiješajte. Ulijte dok je još vruće u sterilizirane staklenke i zatvorite te pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Džem je najbolje čuvati u hladnjaku i potrošiti kroz 20-ak dana.