5 gadgeta koji će vam olakšati boravak u prirodi

5 gadgeta koji će vam olakšati boravak u prirodi

Andrea Šalinović
Andrea Šalinović
1 min
prije 12 m

Većina nas u prirodu odlazi kako bi se odmorila, napunila baterije, ali i maknula od tehnologije. Ipak, u prirodi je ne treba potpuno odbaciti jer može boravak učiniti lakšim, zabavnijim i sigurnijim. Dosimo listu od 5 gadgeta kojih se ne bi trebali odreći ni kada boravite u prirodi.

SAT ZA TRČANJE KIPRUN 550

SAT ZA TRČANJE KIPRUN 550

1. Sat za trčanje

Imati uz sebe sat za trčanje je korisno iz više razloga. Naravno da znate koliko je sati, posebno ako se prije mraka trebate vratiti do smještaja ili skloništa. Obzirom takvi satovi mjere i udaljenost, znati ćete koliko još imate do odredišta. Sat KIPRUN GPS 550 može detektirati GPS i GLONASS satelite te uz njih vrlo brzo uspostavlja signal i osigurava veću preciznost u planinskim okruženjima.

FORCLAZ SOLARNA PLOČA ZA TREKKING TREK 500

FORCLAZ SOLARNA PLOČA ZA TREKKING TREK 500

2. Solarni punjač

Sigurno ste se bezbroj puta našli u situaciji da nakon cjelodnevnog boravka u prirodi ostanete bez baterije na mobilnom uređaju, što znači da nemate niti sat, fotoaparat, ali ni navigaciju. Uz solarne ploče TREK 500 to se više neće događati. Sunčevu energiju crpi s učinkovitošću od 19%, a pri tom je lagana i stane u svaki ruksak.

QUECHUA DALEKOZOR ZA PLANINARENJE

QUECHUA DALEKOZOR ZA PLANINARENJE

3. Dalekozor

Uživanje u pogledu veliko je zadovoljstvo i nagrada na kraju napornog planinarenja. S dalekozorom možete više uživati u horizontima koji se otvaraju sa svakim novim korakom prema vrhu.

FORCLAZ NAGLAVNA SVJETILJKA

FORCLAZ NAGLAVNA SVJETILJKA

4. Svjetiljka

Iako bismo svjetiljku stavili na popis obavezne opreme za svaki odlazak u prirodu, dobro ju je spomenuti i ovdje. Forclaz naglavna svjetiljka baca široki snop svjetla dometa 90 m (maks. 400 lm) što je čini idealnom za hodanje ili za kamp, a punjiva je i s USB-om.

FORCLAZ VOKI - TOKI

FORCLAZ VOKI – TOKI

5. Voki – toki

Da, dobro ste pročitali – voki – toki, jer svi znamo da telekomunikacijske usluge koje plaćamo svaki mjesec često zakažu kada smo na neravnom terenu, bilo na planini ili u nekom kanjonu. Kako biste neometano komunicirali sa svojim suizletnicima, posebno ukoliko se razdvojite, dobro je imati par Forclaz voki – tokija koji imaju domet do 10 kilometara na ravnom terenu.