4 (ne)sportska razloga zašto ovog ljeta isprobati boćanje

4 (ne)sportska razloga zašto ovog ljeta isprobati boćanje

Andrea Šalinović
Andrea Šalinović
1 min
prije 1 god

Sportske aktivnosti nisu tu samo da bi jaćali mišiće, bildali kondiciju… Ponekada se “zaigra jedna” iz puke zabave ili znatiželje.

1. Upoznat ćete lokalnu kulturu

Iako ovaj sport nije strogo rezerviran za mjesta uz obalu, morate priznati da je tamo to ipak dio lokalne kulture i tradicije. Kada dođete negdje na odmor, većina nas želi probato lokalnu hranu, vino… Pa zašto to ne bi proširili i na sport, da užitak bude potpun!

2. Zabaviti ćete se

Tko god je popratio neku igru “na balote” zna koliko je to zabavno. Kada se skupi entuzijastična i zagrižna balotaška ekipa, atmosfera zna biti kao da je u pitanju nogometni derbi, ali s manje ljudi i bez skupe ulaznice.

3. Socijalizirati ćete se

Druženje s “lokalcima” uvijek je zanimljiv dio svakog odmora. A zna se da se uz boćalište okupi i staro i mlado, a kad vam dozvole da zaigrate s njima, to je kao svojevrsna inicijacija u društvo. Naučit ćete i pokoju lokalnu riječ, pa je za početak dobro znati da se ova igra diljem obale drugačije naziva – boćanje, zaigrati na balote, na buće…

4. Uključit ćete cijelu obitelj

Ovo je sport niskog intenziteta, tako da neće biti zahtjevan ni za one najmlađe, kao ni za najstarije. Uključiti se može cijela obitelj jer fizička sprmnost nije bitna, koliko koordinacija oko – ruka. Ipak, budite oprezni s najmlađima, jer boće nisu lagane.