5 razloga zašto biste trebali češće zaigrati košarku

5 razloga zašto biste trebali češće zaigrati košarku

Košarka je među rekreativcima u Hrvatskoj jedan od najpopularnijih sportova.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 4 god

Vjerojatno ste se ponekad zabavljali bacajući loptu u koš, sami ili u društvu. A zašto biste to mogli činiti opet i često? Razloga je mnogo, a smo nabrojali njih pet.

Možete igrati s obitelji, prijateljima, sami…

Košarka je vrlo fleksibilan sport. Možete je zaigrati na jedan koš u dvije momčadi, možete igrati jedan na jedan. A možete je zaigrati i sami – natjecati se sami sa sobom u tricama, slobodnim bacanjima – u tom slučaju uvijek ste pobjednik.

Jednostavna je

Pravila košarke doista su jednostavna – ono što je čini zahtjevnom su tehnika bacanja i preciznost potrebni da biste ubacili loptu u koš. Ako igrate s drugima, pazite da ne napravite korake, dvostruku pogrešku i da loptu ne udarite nogom i više-manje ste pohvatali sva pravila.

Kad vam dosadi trčanje, zaigrajte ‘školicu’

‘Školica’ je samo jedna od igara u kojima se dva ili više igrača natječu u preciznosti šuta. Cilj je prijeći određene točke na cijeloj duljini ‘reketa’, a napreduje se pogađanjem koša iz mjesta. Osim ove igre možete se natjecati i u tome tko će pogoditi više slobodnih bacanja, trica…

Zdrava je

Košarka može biti vrlo intenzivan sport kojim igrači grade izdržljivost, koordinaciju, skočnost, preciznost, motoriku… A nije za zanemariti niti velika potrošnja kalorija; prema nekim izvorima, samo bacanje lopte u koš ‘izgara’ oko 300 kalorija na sat, dok igranje na jedan koš može potrošiti i više od 550.

Lako je dostupna

Košarkaških igrališta na otvorenom u Hrvatskoj je doista mnogo – ima ih gotovo svaka škola. Trebaju vam samo lopta i dobra volja.