5 razloga zašto kupiti sklopivi bicikl

5 razloga zašto kupiti sklopivi bicikl

Andrea Šalinović
Andrea Šalinović
2 min
prije 5 m

Zasigurno ste u gradu barem nekoliko puta vidjeli one bicikle s malim kotačima koji izgledom podsjećaju na legendarni Pony. A jeste li znali da su sklopivi? Ukoliko tražite gradski bicikl koji ćete voziti po ne zahtjevnom terenu, razmislite o sklopivom biciklu. Praktičan je i lagan, a ovo su samo neke od njegovih prednosti.

1. Odličan dizajn

Budimo realni, kod kupnje gradskog bicikla, osim performansi, izgled je često taj koji presudi. Sklopivi bicikl sigurno će privlačiti poglede po cesti svojim malim kotačima i izduženim kosturom koji podsjeća na Pony koji su mnogi vozili kao djeca. Njegov simpatičan izgled zadovoljit će i najveće estete među biciklistima.

B'TWIN Tilt 500 stane u svaki automobil

B’TWIN Tilt 500 stane u svaki automobil

2. Stane u (gotovo) svaki automobil

Bicikl je uvijek dobro ponijeti kada idete na odmor ili na izlet vikendom, kako za kretanje po destinaciji tako i za rekreaciju. Međutim, mnogi odustanu od te ideje zbog nedostatka prtljažnog prostora, a nisu skloni kupiti nosače za automobil. Sklopivi bicikl lako je prenosiv zbog svojih dimenzija te stane i u prosječne prtljažnike što znači da ne morate pribjegavati najmu na destinaciji kada se zaželite pedaliranja.

Nema stola ispod kojeg B'TWIN Tilt 500 ne stane

Nema stola ispod kojeg B’TWIN Tilt 500 ne stane

3. Na poslu ga jednostavno odnesete u ured

Gotovo da nema osobe koja se nije susrela s krađom bicikla, što iz osobnog iskustva što onog iz bližeg kruga prijatelja i poznanika. Često se kod kupnje gradskog bicikla unaprijed razmišlja o mogućnosti krađe pa se ne želi ići u veliku investiciju bez koje bismo mogli ostati. Kod sklopivog bicikla je to jedna briga manje jer u uredu neće zauzimati puno mjesta pa će kolege i šefovi imati razumijevanja ako ga ponesete sa sobom umjesto da ga vežete ispred zgrade.

Samo 15 sekundi je potrebno za rasklapanje ovog B'TWIN modela

Samo 15 sekundi je potrebno za rasklapanje ovog B’TWIN modela

4. Kada se umorite sklopite ga i nastavite javnim prijevozom

Sklopivi bicikl doslovno stane pod ruku i nećete ga uvesti u javni prijevoz, što je u većini gradova i zabranjeno, već unijeti kao da se radi o većoj torbi. Odlična je to opcija za mnoge bicikliste koji bi često zbog umora ili pogoršanja vremena rado nastavili svoj put po gradu javnim prijevozom, a ne biciklom kako su inicijalno planirali.

5. Preko zime ne zauzima mjesto u stanu ili garaži

Skladištenje bicikla tijekom zimskih mjeseci kada se zbog hladnoće ne vozi, mnogima predstavlja noćnu moru. Spotiču se preko njega na hodniku, blokira im ionako skučenu garažu, pretežak je za odnijeti ga na tavan… U zadnje vrijeme često se u kućama i stanovima mogu vidjeti zidni nosači za bicikl, što je postao i svojevrstan tren u unutrašnjem dizajnu, no ni tu mogućnost nemaju svi pa i tu praktičnost sklopivog bicikla dolazi do izražaja.