5 razloga zašto se već ovaj vikend upustiti u ribolov

5 razloga zašto se već ovaj vikend upustiti u ribolov

Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 2 god

Zašto se ovog vikenda ne biste otputili na obalu neke od hrvatskih rijeka ili jezera na ribolov? Ovo može biti aktivnost u kojoj ćete neizmjerno uživati pa makar ne upecali niti jednu ribu. Izdvojili smo pet razloga zašto biste ovog vikenda baš mogli uživati u ribolovu.

1. Opuštanje od stresa

Zabacite udicu, sjedite u stolicu, u ruke uzmite svoju omiljenu knjigu, prošećite… Garantiramo vam da ćete u roku nekoliko minuta zaboraviti na sav stres koji vas okružuje u svakodnevnom životu.

2. Boravak u prirodi

Nema ničeg boljeg za duševni mir od boravka u prirodi. Žuborenje vode, šum drveća, cvrkut ptica… Glazba su za naše uši. Ljubitelji fotografije sa sobom mogu ponijeti i kameru kako bi zabilježili ljepotu koja ih okružuje. Samo ne zaboravite da pokušavate uhvatiti i ribu…

3. Zdravstveni benefiti

I loš dan na pecanju po vaše je zdravlje bolji od bilo kojeg dana pred televizorom. Više ćete se kretati, a osobito će profitirati vaše psihičko zdravlje.

4. Druženje s prijateljima i obitelji

Mnogim je obiteljima preko tjedna teško uhvatiti vremena za kvalitetno druženje, a da ne govorimo o druženju s prijateljima. Ribolov vam može biti prilika da to nadoknadite, osobito ako u obitelji ili društvu imate nekog tko će vas naučiti kako se zapravo peca.

5. Možda uhvatite i ručak

Ribolov je svojevrsno putovanje kroz vrijeme u lovačko-sakupljačko društvo, kada se čovjek sam morao pobrinuti da ulovi hranu. Kada prvi put uhvatite, pripremite i pojedete vlastiti ručak, promijenit će vam se pogled na svijet.