5 sportova kojima se možete baviti zajedno sa svojom djecom

5 sportova kojima se možete baviti zajedno sa svojom djecom

Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 2 god

Obiteljski trenuci zlata vrijede, a neke od najljepših obiteljskih uspomena možete stvoriti ako se, zajedno sa svojim najdražima, aktivno počnete baviti nekim sportom. Osim što ćete se družiti, zdravstvene i druge pogodnosti za vas i djecu su nebrojene. Predlažemo vam pet sportova za vašu obitelj.

 1. Biciklizam

Sjednite svi zajedno na svoje ljubimce na dva kotača i krenite na vožnju nekom zanimljivom rutom, po mogućnosti u prirodi. Pazite da ne bude preduga kako se klinci (ili vi) ne bi umorili.

 

2. Planinarenje

Ovaj sport može biti aktivna zamjena za obiteljske izlete. Hodanje kroz brdovita i planinska područja vašu će djecu od ranih godina naučiti na ono što je doista vrijedno i nikad neće izaći iz mode – biti jedno s prirodom.

O temi planinarenja s djecom pisali smo u člancima ‘5 najvažnijih savjeta ako prvi put idete planinariti s djetetom’ te ‘7 stvari koje ne smijete zaboraviti ako s djetetom idete u planine’.

 

3. Rolanje

Zabavno je, zdravo i za sve uzraste – rolanje je definitivno jedan od sportova u kojima mogu uživati i stariji i mlađi. Preporučili bismo vam da dijete dobro naučite rolati, ali nismo sigurni hoćete li vi učiti njega ili će dijete učiti vas.

 

4. Plivanje

Napomena očevima: bazeni ne služe samo brčkanju i pijenju piva u obližnjem kafiću, urbana legenda kaže da ih neki koriste i za plivanje. Zašto ne biste redovito s obitelji plivali na obližnjem kupalištu? Osim što je sjajna rekreacija, plivanje je i vrhunska aktivnost za one koji muče muke s ozljedama.

 

5. Sportsko penjanje

Ovo je iskonski sport kojim smo se svi ‘bavili’ kao djeca, penjući se kuda god smo stigli. Danas postoje dvorane u kojima u kontroliranim uvjetima, zajedno sa svojim klincima, možete pokazati tko je to najbolji penjač u obitelji.