5 stvari pomoću kojih ćete i na kampiranju imati potpuno funkcionalnu “kuhinju”

5 stvari pomoću kojih ćete i na kampiranju imati potpuno funkcionalnu “kuhinju”

Administrator
Administrator
1 min
prije 4 m

Dok na prvi spomen kampiranja mnogi misle kako se trebaju pripremiti na dane u kojima se jede samo suha hrana ili si već rade popis najbližih restorana blizu kampa, oni iskusniji već znaju da uz samo nekoliko stvari i prirodi mogu imati potpuno funkcionalnu kuhinju u kojoj mogu spravljati čak i neka zahtjevnija jela i imati pravi obrok. Izdvojili smo nekoliko iznimno praktičnih i inovativnih proizvoda pomoću kojih svoje prehrambene navike nećete morati zapostaviti niti na kampiranju.

 

1. Campingaz plinsko kuhalo

Campingaz plinska kuhala lagana su i praktična. Zbog male težine se lako prenose, a površina im se lako čisti. Ovisno o potrebama i kulinarskim ambicijama možete odabrati ona malo manja koja rade s plinskim kartušama ili veća s cijevi za priključenje na plinsku bocu. Također, možete birati između jednog i dva plamenika.

2. Quechua kompleti za kuhanje

Quechua kompleti za kuhanje sadrže posude za kuhanje i jelo te pribor. Posude za kuhanje su od nehrđajućeg čelika za koji se hrana ne lijepi te tako olakšavaju pranje. Kompaktni dizajn omogućuje da se pojedini elementi slažu jedan u drugi te tako minimiziraju korišteni prostor. Veličina kompleta može se birati, a može biti za jednu, dvije ili četiri osobe.

 

3. Prijenosni hladnjak

Quechua prijenosni hladnjak na napuhavanje iznimno je lagan. Dok standardni kruti hladnjaci teže oko 2,5 kg, ovaj hladnjak zapremnine 11 litara teži samo 1 kilogram, a čak i bez ledenog uloška može održavati temperaturu hrane do 11 sati. Ispuhan i pravilno sklopljen zauzima jako malo mjesta. Za poboljšanje toplinske učinkovitosti preporučamo čuvanje u hladu i otvaranje samo kad je potrebno uz što brže zatvaranje.

 

 

4. Kuhinjski element za kampiranje

Radna ploča omogućuje smještanje plinskog kuhala uz dio za nesmetano pripremanje hrane, a zaštitna pregrada sprječava prskanje po okolnim stvarima. Police za zaštitnom mrežom omogućuju strujanje zraka dok istovremeno sprječavaju ulaz buba i kukaca koji su jedan od glavnih problema za čuvanje hrane na kampiranju.

 

 

5. Kanistar za vodu

Cao sklopivi kanistar za vodu zauzeti će jako malo mjesta u transportu no kada se raširi, njegova zapremnina od 15 litara s ugrađenom slavinom i dva nastavka za vješanje stvorit će dojam tekuće vode. Zahvaljujući velikoj zapremnini smanjit ćete broj odlazaka po vodu, a slavina će olakšati konzumaciju kao i pranje.