7 stvari koje će odlično doći svakom biciklistu rekreativcu

7 stvari koje će odlično doći svakom biciklistu rekreativcu

Ako, primjerice, ne možete bez svog mobilnog ljubimca, a jako vam je nepraktično stalno zastajkivati i vaditi ga iz torbe, nabavite držač za njega.
Vinko Tomić
Vinko Tomić
1 min
prije 4 god

Zamislite situaciju: vozite bicikl. Sunce vam tuče u oči pa vam je jedna ruka stalno na čelu. Ožednjeli ste. Stajete i skidate ruksak. Otvarate ga, a iz njega slučajno ispadaju vaš mobitel i novčanik. Gledate je li se što razbilo. Dohvaćate bocu s vodom pa morate odložiti ruksak na tlo. Ruksak se prevrće pa morate sići s bicikla da ga dohvatite. Dok pijete, shvaćate da vam je guma prazna, a kilometrima ste udaljeni od kuće….

Da biste izbjegli ovakve situacije, pametne glave za vas su izmislile vrlo korisne dodatke za bicikl koji će vam pomoći da se na njemu potpuno opustite.

Torbica za sjedalo

Jednostavna za postavljanje, još jednostavnija za skidanje, ova torbica stavlja se ispod sjedala, a poslužit će vam za prenošenje manjih osobnih stvari ili pak stvari za popravak i održavanje bicikla.

Držač za pametni telefon

Ako ne možete bez svog mobilnog ljubimca, a jako vam je nepraktično stalno zastajkivati i vaditi ga iz torbe, nabavite držač za njega. Postaviti ga možete na upravljač bicikla, okvir ili pak vlastitu ruku. Jako praktično! Pogotovo ako očekujete poziv na ručak…

Ciklokompjuter

Svatko se od nas voli pohvaliti brojem prijeđenih kilometara na svom ljubimcu na dva kotača. Nabavite bežični ciklokompjuter koji će analizirati vašu aktivnost na biciklu kako ne biste morali izmišljati kad vas pitaju koliko ste odvozili.

Nosač i bidon

Zašto biste u torbi nosili bocu s vodom kada na okvir bicikla jednostavno možete pričvrstiti nosač za bidon?

Ručna pumpa i čičak trake za nju

I najiskusnijim biciklistima može se dogoditi da im se guma iz nekog razloga isprazni tijekom vožnje. Zato je uvijek dobro sa sobom imati pumpu. Ona je zahvaljujući svojoj veličini praktična, a da bi bila još praktičnija postoje i čičak trake pomoću kojih je pričvršćujete za okvir bicikla.

Naočale

Kako biste izbjegli da vas sunce ometa u vožnji, dobra je ideja nabaviti sportske sunčane naočale. Za razliku od ‘običnih’, one će bolje prianjati uz vaše lice.

Stezači za nogavice

Osim što će vam stegnuti nogavice i tako pomoći da ne zaprljate hlače ili trenirku, njihovo reflektirajuće svojstvo učinit će vas vidljivijim eventualnim drugim sudionicima u prometu.