5 sportova u kojima je mogućnost ozljede izuzetno mala

5 sportova u kojima je mogućnost ozljede izuzetno mala

Zoran Stupar
Zoran Stupar
Manje od minute
prije 2 god

Želite se rekreativno baviti nekim sportom, no zbog loših iskustava u prošlosti strahujete od ozljeda? Nema brige – donosimo vam prijedloge pet sportova u kojima je takva opasnost svedena na minimum. Samo se ne zaboravite dobro zagrijati.

1. Nordijsko hodanje

Iako ćete tijekom bavljenja ovim sportom koristiti oko 90% mišića svog tijela, opterećenje na tijelo nije takvo da bi postojao značajniji rizik od ozljede. Jedino je važno pravilno naučiti koristiti štapove. I, naravno, paziti kuda hodate.

2. Plivanje

Plivanje je jedan od najidealnijih sportova za rekreativce; nevjerojatno je dobro za vaše tijelo, a pri tome je opasnost od ozljede doista minimalna. Njime se doslovno možete baviti cijelog života.

3. Kuglanje ili boćanje

Bilo kojim da se od ova dva sporta bavite, opasnost od ozljede je vrlo malena.  Naravno, podrazumijeva se da znate što radite – do ozljede će najčešće dovesti neopreznost i loša tehnika.

4. Biciklizam

Ako ste sjedalo postavili na dobru visinu te ako ste odabrali rutu u skladu s vašim sposobnostima, rekreativni biciklizam je jedan od sportova u kojem će vas ozljede zaobilaziti. Naravno, morate paziti da ne padnete.

5. Golf

Ako pazite da vas ne pogodi zalutala loptica ili da se ne nađete na golf terenu tijekom grmljavinske oluje, gotovo je sigurno da vas nikakva ozljeda neće zadesiti.