Aktivni blagdani uz blagdanske utrke

Aktivni blagdani uz blagdanske utrke

Valentina Durekovic Sertic
Valentina Durekovic Sertic
1 min
prije 4 m

Proteklih godina svjedočimo porastu utrka koje se održavaju u blagdansko vrijeme i koje odražavaju veseli praznični duh. Mislim da ih podjednako vole i stariji i mlađi trkači upravo zbog veselja koje šire, a dodatni šarm je svakako i kostimiranje trkača pa se tu zna vidjeli mnoštvo raznolikih Djedica i njegovih pomoćnika, Snjegovića, šljokica i sl.

Advent Run u organizaciji ‘Run Croatia’ je već tradicionalna božićna utrka ulicama Zagreba, a ove godine, 8. prosinca, očekuje nas četvrto izdanje. Dužine za trčanje su 5 km i 10 km, a o popularnosti ove utrke svjedoči ogroman broj prijavljenih iz godine u godinu.

Božićna utrka (Westgate) koju organizira SAK Fit Zaprešić održat će se 22. prosinca, a radi se o drugom izdanju. Možete birati hoćete li trčati 5 km, 2,5 km ili štafetu, a postoje i dječje utrke. Dakle, radi se o zabavi za cijelu obitelj. Prvo, prošlogodišnje izdanje, je bilo vrlo uspješno pa ne sumnjam da će tako biti i ove godine.

Božićni Krndija Trail održat će se 28. prosinca, također u organizaciji SRK Baraber, a ove godine bit će to već šesto izdanje za ovu utrku. Kategorije su Duga 25 km i Kratka 15 km. Posebnost ove utrke, uz čarobnu prirodu, je i lokacija na kojoj je omogućen smještaj. Naime, radi se o planinarskoj kući ‘Tivanovo’ u selu Gazije, na sjevernom podnožju Krndije. Još ako tada bude snijega, bit će to prava idilična blagdanska atmosfera.

Novogodišnja utrka u Varaždinu već broji svoje impresivno 42. izdanje, start je u prvim sekundama 1.01.2020. pa u novu godinu ulazite trčeći, a mislim da za nas trkače ne postoji bolji početak godine. Organizator je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, a trči se 4,8 km. Uz samu utrku očekuje vas nezaboravna atmosfera uz vatromet i to je definitivno drugačiji doček od onog klasičnog.

Nova na Savi ima start u podne na prvi dan nove godine, a trči se 5 km, jedan krug nasipa. Na ovu utrku stignete naspavani i odmorni, ako ste ipak imali tradicionalniji doček večer prije. Organizator je AK Maksimir, a utrka će se održati već deseti put.

Naravno, utrka ima još, na vama je da odlučite kako ćete provesti zadnje mjesece ove godine. Izbora ima napretek, a možete i na svaku od gore navedenih jer se datumi ne preklapaju.