Sportovi na pijesku koji će ovog ljeta sjajno zabaviti vašu obitelj

Sportovi na pijesku koji će ovog ljeta sjajno zabaviti vašu obitelj

Sve je zabavnije na plaži i pijesku!
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 2 god

Kojom se aktivnošću baviti na plaži osim plivanjem i sunčanjem? Ovo je pitanje koje će se mnogi zapitati s dolaskom toplijih dana. Sastavili smo listu više i manje poznatih sportova u kojima biste se mogli okušati ovog ljeta, zajedno sa svojom obitelji i prijateljima.

Tenis na pijesku

Sve je zabavnije na plaži pa tako i tenis. Igra se s povišenom mrežom, zbog čega podsjeća na kombinaciju tenisa i odbojke na pijesku. Cilj je ne dozvoliti loptici da padne u vaš dio terena.

Frescobol

Zamislite dva prijatelja na plaži koji imaju rekete, dodaju se lopticom i onda se naljute jedan na drugog i počnu udarati tu lopticu što jače mogu. E tako izgleda ovaj sport porijeklom s Copacabane. Iako je cilj loptu zadržati u zraku, bodove osvajate za napadačku igru.

Frizbi

Dobar stari frizbi višestruko je zabavniji na plaži nego na tvrđim podlogama iz jednostavnog razloga – ako se bacite da biste ga uhvatili, pad u pijesak izazvat će smijeh, umjesto bolne grimase. Sjajna zabava za cijelu obitelj.

Odbojka na pijesku

U početku ljetna zabava, odbojka na pijesku postepeno je prerasla u natjecateljski sport te je više od dva desetljeća u programu Olimpijskih igara. Cilj je prebaciti loptu preko mreže u protivnikov dio terena, tako da je ne može vratiti. A terena je doista mnogo – od onih kraj mora, do onih u raznim rekreativnim centrima, kraj jezera, rijeka i sl.

Peteca

Također brazilski sport, neki kažu da je star koliko i ova zemlja. Sličan je odbojci, ali se ne igra s loptom nego pernatom ‘lopticom’ najsličnijom onoj badmintonskoj. Cilj je isti – udariti lopticu tako da padne u protivnički dio terena.

Nogomet na pijesku

Najpopularniji sport na svijetu na pjeskovitom terenu pretvara se u sjajnu zabavu, osobito zato što, nenavikli na ovakvu podlogu, mnogo češće padamo i promašujemo loptu.

Matkot

Izraelski sport od 1920-ih osvaja plaže ove zemlje. Igraju ga dva igrača s reketima, a cilj je jednostavan – što dulje u zraku zadržati gumenu lopticu.