Sportovi za koje vam ne treba društvo

Sportovi za koje vam ne treba društvo

Njima se možete baviti sami, kad to poželite.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 4 god

Iako je bavljenje sportom uglavnom najljepše u društvu, mnogi ljudi uživaju i u trenucima samoće, kada se kroz fizičku aktivnost trude zaboraviti svakodnevne probleme, ostavljajući stres iza sebe. Ili, jednostavno, u datom trenutku imaju veliku želju rekreirati se, a nemaju s kim.

Zato postoje mnogi sportovi za koje vam društvo ne treba. Donosimo neke prijedloge.

Košarka

Dovoljni su vam lopta i jedan koš. Gađajte trice, slobodna bacanja, skačite, driblajte, polažite. Ovaj je sport vrlo praktičan za solo igrače.

Plivanje

Otiđite na gradski bazen, jezero ili more i stopite se s vodom. Plivanje je izuzetno zdravo, a ne treba vam nitko da biste se njime bavili.

Trčanje, trail ili trekking

Bilo da govorimo o cestovnom trčanju ili pak pješačenju ili trčanju u prirodi, dovoljni ste sami sebi. Samo pazite da se ne izgubite ili ozlijedite dok ste sami u prirodi.

Rolanje i skateboard

Ova dva sporta i oblika prijevoza savršeni su za ‘solo brijače’ koji se žele dobro oznojiti bez potrebe za društvom.

Golf

Vi, palica, teren i loptica – možete li nadmašiti sami sebe u broju udaraca koji vam je potreban da utjerate lopticu u rupu?

Teretana

Bilo da u nju idete s namjerom da izgubite nešto kilograma ili da malo ojačate, u teretani vam ne treba nitko da biste vježbali na spravama.

Nordijsko hodanje

Štapovi u ruke i pravac van – nordijsko hodanje aktivira i do 90% vaših mišića. Društvo vam nije potrebno, čak je ponekad i nepoželjno jer bi vas moglo usporavati.

Biciklizam

Neka bicikl bude vaš najbolji prijatelj. Ako već nemate nikog da vam radi društvo. Ili to ne želite.