Stvari koje ne smijete zaboraviti uzeti na ljetovanje

Stvari koje ne smijete zaboraviti uzeti na ljetovanje

Ponekad zaboravimo neke sitnice koje bi nam odmor mogle učiniti još ugodnijim.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 2 god

Idealno ljetovanje zamišljamo gotovo cijele godine. Kako i gdje ćemo, gdje ćemo se kupati, što posjetiti… A kad konačno dođe ljetni odmor i počnemo pakirati kofere za odlazak na more, ponekad zaboravimo neke stvari koje bi nam odmor mogle učiniti još ugodnijim.

Maska za ronjenje, disalica i peraje

Kakvo je to more bez ronjenja? Za one s kontinenta to se obično svede na izranjanje školjaka upitne ljepote, a za one malo vještije nađe se i lijepih primjeraka. Disalica i peraje pomoći će vam da se osjećate gotovo kao pravi ronilac. Samo ne idite preduboko…

Tenisice za hodanje/trčanje

Ako ne planirate cijeli odmor provesti na plaži i u apartmanu ili hotelu, obavezno sa sobom ponesite tenisice za hodanje ili trčanje. Ako poželite prošetati po okolnim brdima ili trčati ujutro dok je još svježe, to nećete moći u natikačama.

Podvodna kamera

Nekad oruđe koje su si mogli priuštiti samo najveći zaljubljenici u snimanje, podvodne kamere danas su postale izuzetno pristupačne. Za par stotina kuna moći ćete snimati svoje avanture u podmorju, a kasnije ih jednostavno pogledati i pohraniti.

Ruksak

Lagani ruksak je još jedna stvar koja će vam zatrebati ako ćete na ljetovanju biti aktivni. U njemu ćete moći nositi sendviče, svoju čuturicu s vodom, sokom ili izotoničnim napitkom i druge potrebne sitnice.

Šilterica ili šešir

Nitko na more ne zaboravlja sunčane naočale, ali šilterica ili šešir, koji su važni kod zaštite od sunca, često nam ostaju kod kuće.

Kompaktan set za prvu pomoć

Ogrebotine se događaju, osobito ako ste aktivan turist i volite stjenovitu obalu. Za tu i slične prigode uvijek je dobro imati kompaktan set za prvu pomoć koji stane u svaki ruksak.