Stvari koje uvijek zaboravljate ponijeti u šetnju prirodom

Stvari koje uvijek zaboravljate ponijeti u šetnju prirodom

Svakom se događa, a mi smo tu da vam se to opet ne dogodi.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 7 god

Priprema je pola posla, kažu neki. Ovo je definitivno istina kada se odlučite na dulje pješačenje ili planinarenje prirodom. Gotovo da nema rekreativca koji se sjetio kako je nešto zaboravio tek kada je kilometrima bio udaljen od automobila ili najbliže trgovine. Ovo je podsjetnik na pet stvari koje često zaboravljamo, a mogle bi nam dobro doći u našem povratku prirodi.

1. Nešto slatko

Vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da ste nakon dva-tri sata planinarenja ili naporne šetnje uzbrdo došli do cilja i u tom trenutku bi dali sve za malo čokolade. A nemate je. Eto, podsjećamo vas – idući je put nemojte zaboraviti. Ili, još bolje, nabavite napitak na bazi proteina za mišićni oporavak nakon tjelesne aktivnosti, s okusom čokolade.

2. Svjetiljka

Svakom se može dogoditi da loše procijeni vrijeme koje mu je potrebno za povratak na mjesto s kojeg je krenuo. Zato je važno uz sebe imati svjetiljku. Osim tradicionalnih ručnih, postoje i praktične malene svjetiljke koje se stave na glavu. Nije baš ugodno šetati šumom u sumrak.

3. Zaštita od insekata

‘Pljus’, ‘pljas’, ‘pljes’ i popratne psovke, zvukovi su koji odjekuju oko vas dok šećete prirodom. Opet ste zaboravili uzeti nešto za zaštitu od najdosadnijih životinja na svijetu. A stoji vam u ladici već tri godine.

4. Set za prvu pomoć

Nezgode se zovu tako baš zato jer se događaju u najnezgodnije vrijeme. A ima li što nezgodnijeg za nezgodu od prirodne oaze, daleko od civilizacije? Zato je sjajna ideja uvijek sa sobom imati malen i praktičan set za prvu pomoć.Srećom, jeftini su i lako dostupni.

5. Rezervne čarape

Ima li ičeg goreg od hodanja u mokrim čarapama? Ima, ali ako vam se dogodi da slučajno namočite čarape tijekom šetnje prirodom činit će vam se da nema. Zato je dobra ideja imati rezervne čarape uz sebe. Preporučamo da nabavite specijalizirane čarape za pješačenje koje koštaju koliko i obične, ali su osmišljene za udobnije dulje pješačenje.