Ultralagani ruksaci koje ćete jedva osjetiti na leđima

Ultralagani ruksaci koje ćete jedva osjetiti na leđima

Izbjegnite bol u ramenima od težine ruksaka.
Vinko Tomić
Vinko Tomić
1 min
prije 8 m

Za rekreativce koji odlaze na kraće izlete u prirodu, planiranje je vrlo važno – što ostaviti, a što ponijeti? Nitko ne želi da mu podalje od prve trgovine nešto zafali, ali niti da od težine ruksaka počnu boljeti ramena. Zato su ultralagani ruksaci vrlo zgodna stvar. Odabrali smo nekoliko takvih.

QUECHUA N-HIKING

Zapremnina: 10 litara

Idealan za nošenje osnovnih potrepština, teži 430 grama. Leđa i naramenice podstavljeni su pjenom, a ima prsni remen i držače za palce te dva džepa, vanjski i unutarnji. Jamstvo je 10 godina.

WED’ZE REVERSE ONE 300

Zapremnina: 15 litara

Ponajprije namijenjen skijašima i boarderima koji traže lagan i siguran ruksak, na prednjoj strani ima dodatak za nošenje skija ili snowboarda. No, u toplijem dijelu godine može služiti kao univerzalni ruksak. Lako se okreće zahvaljujući sustavu Reverse. Ima tri džepa, a jamstvo je dvije godine.

SOLOGNAC XTRALIGHT

Zapremnina: 18 litara

Zbog svog maskirnog uzorka odličan je za ribiče i lovce. Ima pet džepova i tri unutarnja pretinca i vodootporan je. Jamstvo je 10 godina. Izuzetno je lagan i otporan.

SIMOND CLIFF 20 L

Zapremnina: 20 litara

Idealan za cjelodnevne planinarske izlete, ovaj ruksak teži samo 275 grama. Ima sustav za jednostavno i brzo otvaranje te leđa podstavljena tankom pjenom. Naramenice su od mrežaste tkanine. Na njemu se nalaze karike za vješanje karabinera, dereza i sl. U unutrašnjosti ruksaka nalazi se pretinac za sustav hidratacije s dvije kuke za vješanje, a na vrhu ruksaka je otvor i rastezljive trake na naramenicama za prolazak cijevi.

QUECHUA ARPENAZ 20 L

Zapremnina: 20 litara

Težine samo 340 grama, ovaj ruksak ima punjena leđa i naramenice, držače za palce, prsni remen i pojas. Na njemu se nalaze tri džepa, jedan vanjski i dva bočna, mrežasta. Jamstvo je 10 godina.

QUECHUA HELIUM

Zapremnina: 10 l

Za osobe koje redovito planinare brzim korakom pa traže lagani ruksak s mnogo džepova. Ovaj je model lagan, praktičan i stabilan. Kod nošenja se uvija oko tijela. Ima prsni remen i trbušni pojas, tri džepa i pretinac za mijeh za vodu. Garancija mu je čak 10 godina.

KALENJI SMALL

Zapremnina: 8 l

Prvenstveno je namijenjen trkačima koji želi ponijeti nekoliko stvari i jednostavno se hidratizirati za vrijeme trčanja, zahvaljujući džepovima na prednjoj strani. Ima i odvojeni pretinac za vrećicu za vodu od jedne ili dvije litre. Teži samo 300 grama s praznom vrećicom za vodu. Naravno, možete ga uzeti i na izlet.