5 razloga zašto je bejzbol zdrav za vaše dijete

5 razloga zašto je bejzbol zdrav za vaše dijete

Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 2 god

Ako ste već razmišljati o tome da upišete dijete na bejzbol u neki od hrvatskih klubova, ovo bi vas moglo uvjeriti da ste bili u pravu. Ako niste o tom razmišljali, razmislite – bejzbol je sjajna rekreacija za vaše najmlađe. Ne bojte se, naučit ćete pravila. Nabrojali smo pet zdravstvenih dobrobiti koje djeci donosi ovaj sport.

1. Ojačat će

Zamahujući bejzbolskom palicom i bacajući lopticu, vaše dijete će koristiti sve mišiće ruku (bicepse, tricepse, ramena) i tako ojačati ruke, cijeli gornji dio tijela te izgraditi fleksibilnije zglobove. Slično tome, trčanje, bacanje, čučanje ojačat će djetetove noge.

2. Zdrav je za srce i pluća

Svaka vježba od koje vam srce jače zakuca i zadišete se, je kardiovaskularna. Bejzbol, zahvaljujući kretanju i trčanju, jača srčani mišić i povećava kapacitet pluća.

3. Poboljšat će koordinaciju

Bacanje loptice i njeno udaranje zahtijeva doista dobru koordinaciju oka i ruke. Kada dijete u tome postane dobro, uvelike će poboljšati taj aspekt svoga tijela.

4. Prirodan izvor vitamina D

Kako se bejzbol uobičajeno igra na vanjskim terenima, vaše dijete će, zahvaljujući suncu, biti na prirodnom izvoru vitamina D, umjesto da guta kojekakve dodatke u obliku tableta.

5. Vježba za mozak

Dijete će morati donositi brze odluke o tome koja je pravilna strategija u određenom trenutku i na taj će način vježbati svoje ‘sive stanice’. Osim toga, morat će biti fokusirano i koncentrirano.