5 sportova kojima se svatko može odmah početi baviti

5 sportova kojima se svatko može odmah početi baviti

Biti sportašem ne znači baviti se nekim sportom profesionalno.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 5 god

Sportaš može biti svatko od nas. Samo nam treba dobra ideja i malo volje – zato smo za vas popisali pet sportova kojima se već sutra možete početi baviti, neovisno o tome u kakvoj ste formi. Pazili smo da nije riječ o onim sportovima koji su vam već sigurno pali na pamet – trčanje, biciklizam, nogomet…

Tenis

Stvarno nije važno u kakvoj ste formi niti koliko godina imate – s društvom ili obitelji se uputite na obližnje tenisko igralište i uživajte u ovom sportu. Nakon samo nekoliko udaraca shvatit ćete kako se lako riješiti stresa pomoću tenisa.

Ribolov

Boravak u prirodi i druženje s obitelji i prijateljima najveće su prednosti ovog sporta. Koliko god bili izvan forme, ribolovom se možete početi baviti već sutra. A tko zna, možda uhvatite i nešto za ručak.

(Brzo) hodanje

Hodanje je podcijenjen način aktiviranja tijela, a brzo hodanje još podcjenjeniji. Učestalost ozljeda je višestruko manja nego kod trčanja, a učinak na zdravlje tijela u najmanju ruku jednako dobar. A stvarno je jednostavno – izađite van i pravite se da negdje žurite.

Stolni tenis

Malo je onih koji barem jednom nisu zaigrali stolni tenis. Zašto ga ne biste igrali češće? Ovo je jedan od rijetkih sportova u kojima godine i spol ne igraju osobitu ulogu. Doduše, vjerojatno pomaže ako imate nešto kineskih gena.

Boks

Mnogi imaju predrasude prema borilačkim sportovima. No, prvi put kad uđete u svlačionicu obližnjeg boksačkog kluba shvatit ćete da su svi tamo upravo poput vas – rekreativci. Boks je vrhunski način za relativno brzo ulaženje u dobru formu, a boksačka vreća će brzo okusiti koliko se u vama stresa nakupilo.