(FOTO) Više od stotinu penjača uživalo na natjecanju u boulderingu u Zagrebu

(FOTO) Više od stotinu penjača uživalo na natjecanju u boulderingu u Zagrebu

Natjecanje je izazvalo veliko zanimanje pa se u dvorani okupilo 110 penjača iz svih dijelova Hrvatske - od Dalmacije, preko Istre i Primorja, do Koprivnice i drugih mjesta.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
Manje od minute
prije 3 god

Više od stotinu zaljubljenika u sportsko penjanje okupilo se u subotu, 4. listopada, na šestom izdanju natjecanja FBO u dvorani Fothia na zagrebačkom Velesajmu.

Penjači su se natjecali u ‘boulderingu’ u nekoliko kategorija – rekreativci (koji su bili miješana grupa, muškarci i žene), hobby te pro muškarci i pro žene. Natjecanje je izazvalo veliko zanimanje pa se u dvorani okupilo 110 penjača iz svih dijelova Hrvatske – od Dalmacije, preko Istre i Primorja, do Koprivnice i drugih mjesta.

Započelo je trosatnim kvalifikacijama koje su krenule točno u podne, a najbolji su natjecanje nastavili u finalu u večernjim satima. U najjačoj muškoj kategoriji naslov najboljeg osvojio je Borna Čujić koji je ‘za dlaku’ bio bolji od Tomislava Šproha, dok je na trećem mjestu bio Nikola Kuharić. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Pia Čuljak, ispred Lee Fortin i Kaje Javorić.

U mješovitoj konkurenciji rekreativaca naslov najboljeg odnio je Franko Bilić, a u kategoriji više, hobby, najbolje je penjao David Koljnrekaj.

Kako je bilo, pogledajte u nastavku.