Kampirali biste na Kvarneru? Donosimo listu najboljih kampova

Kampirali biste na Kvarneru? Donosimo listu najboljih kampova

Želite ovog ljeta promatrati dupine, jedriti, planinariti ili samo uživati u osami predivnih plaža i uvala?
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 3 god

Na kvarnerskim otocima svaki će turist pronaći nešto za sebe, a osobito će uživati oni koji se odluče ljetovati u nekom od tamošnjih vrhunskih kampova. Gdje u 2017. godini kampirati na Kvarneru? Odabrali smo pet mjesta.

Poljana Village

Kamp Poljana Village smješten je na otoku Lošinju, na samo 3 km udaljenosti od grada Malog Lošinja. Terasaste parcele spuštaju se prema moru, a većina se nalazi u hladovini borova. U kampu ćete moći zaigrati nogomet, odbojku na pijesku i tenis, učiti jahati, jedriti na dasci, roniti, biciklirati… Poljana Village je prošle godine uvršten među 20 najboljih europskog kampova u izboru francuskog lista Le Monde.

Čikat, Mali Lošinj

Kamp Čikat najveći je kamp na otoku Lošinju, a nalazi se u istoimenoj uvali oko kilometar od centra Malog Lošinja. Riječ je o obiteljskom kampu s kilometar dugom plažom. Odrasli svoje slobodno vrijeme mogu provesti u školi surfanja, ronjenja ili jedrenja, iznajmiti pedaline ili čamce, uživati u masaži… Klinci će zabavu osim na plaži i u moru, pronaći i na dječjem igralištu.

Kamp Krk

Kamp Krk smjestio se na osamljenom dijelu otoka Krka, otprilike kilometar i pol od istoimenoga grada. Stjenovita plaža kampa isprekidana je malim šljunčanim uvalicama, dok se u blizini nalazi i plaža rezervirana za kućne ljubimce. Najbolji način opuštanja u ovome kraju definitivno je šetnja ili vožnja biciklom uređenim stazama koje vode do brojnih slikovitih uvala uzduž obale, uz pogled na grad Krk te otoke Plavnik i Cres. I ljubitelji tenisa doći će na svoje jer su tu teniski tereni, a može se zaigrati i mini golf te stolni tenis. Aktivnosti za djecu organizirane su u mini klubu i na dječjem igralištu. U blizini kampa nalazi se i naturistička plaža.

Kovačine, Cres

Kamp Kovačine smješten je na malenom poluotoku na otoku Cresu, nedaleko grada Cresa. Okružen je borovima i stablima maslina, dok mu je plaža šljunčano-kamenita, sa zasebnim sunčalištima. Dio plaže namijenjen je isključivo naturistima. Kamp gostima nudi razne animacijske programe kao što su izleti, biciklističke ture, razni sportski sadržaji, škola ronjenja… Jedna od posebnosti kampa je što nudi tečajeve ronjenja prilagođene gluhim osobama. Kovačine su dobitnik nagrade Turističke zajednice Kvarnera kao jedan od najbolja tri eko-kampa u 2016. godini.

Glavotok, Krk

Kamp Glavotok nalazi se na zapadnoj obali otoka Krka, u blizini Malinske. Smješten je u hladu stoljetnih stabala hrasta. U sklopu kampa nalazi se 500 metara duga obala s tri šljunčane plaže, a na jednoj od njih smješten je ronilački centar. Za najmlađe goste organiziraju se animacijski programi, a vrijeme mogu provoditi i u mini klubu ili na dječjem igralištu.