Najava: Drugo izdanje „Vertikalnog lica Platka“

Najava: Drugo izdanje „Vertikalnog lica Platka“

Administrator
Administrator
1 min
prije 1 god

Početkom lipnja, točnije 8.6. očekuje nas drugo izdanje sportske manifestacije „Vertikalno lica Platka“. Bit će to avantura za cijelu obitelj jer i ove godine osim trail i biciklističkih utrka na kojima mogu sudjelovati i djeca i odrasli su tu sportske i kreativne radionice.

„Ideja za spojiti različite sadržaje nastala je iz razloga što je Platka odličja lokacija za održavanje i utrka i biciklističkih utrka, a sve više se razvija i kao obiteljska izletnička destinacija te je bilo nekako prirodno uključiti i najmlađe posjetioce, što smo i do sada radili na svim našim manifestacijama. Prve godine dok su odrasli trkčali i biciklirali, djeca su sudjelovala na sportskoj i kreativnoj radionici. Smatramo da na taj način potičemo bavljenje rekreacijom od rane dobi, kao i aktivan boravak u prirodi.“, kazala nam je Roberta Dragičević iz organizacije manifestacije.

 

Utrke za djecu i odrasle

Posjetitelje očekuju tri trail utrke; na 5, 10 i 20 km. Sve utrke počinju na dnu skijaške staze Radeševo te imaju vertikalni uspon do vrha. Osim trčanja organizirana je biciklistička (MTB) utrka na 23km, a za one najspremnije tu je kombinacija Run ‘n’ bike (5 km + 23 km). Sve utrke imaju mušku i žensku kategoriju te najuspješniji dobivaju unikatno izrađene pehare od drva koja će ukrasiti djeca OŠ Čavle te vrijedne nagrade. „I ove godine, na traženje sudionika, mjerimo vrijeme na vrhu Radeševa te ćemo imati ukupnog pobjednika vertikale.“, najavljuje Dragičević.

Grupni start svih trail utrka počinje u 10.30 sati, a MTB u 11.30 sati, a djeca će moći odmjeriti snage u utrkama prilagođenima njihovom uzrastu. Djeca od 5 i 6 godina trčati će na 100 metara, sedmogodišnjaci i osmogodišnjaci na 400 metara, oni od 9 i 10 godina na 500, a na 1000 metara okušati će se oni od 11 i 12. Starija djeca mogu nastupati u utrkama za odrasle utrkama uz pratnju i dozvolu roditelja te popust na kotizaciju, a ukoliko bude zainteresiranih, za mlađe od 5 godina biti će organizirana utrka djece i roditelja. Svi sudionici dobit će ručno izrađene medalje od drva te će ih zabavljati i bodriti maskote Pešekan i gđa. Pešekan. Startni paketi preuzimaju se u Decathlonu na Škurinjama od srijede do petka (5. -7.6.) od 15 -19 sati.

 

Decathlon kutak

Očekuju se još neki popratni sadržaji, a mi ćemo izdvojiti Decathlon kutak na kojem će se moći pogledati dodaci prehrani te oprema. Očekuje se tristotinjak sudionika te brojni navijači, a na Platak možete doći osobnim automobilom tako da na Grobniku idete na staru cestu za Zagreb te pratite smjerokaze za Platak. Udaljenost od Rijeke je oko 30-40 min. Također, postoji i prigradska linija Autotroleja koja vozi u jutarnjim satima s Delte, a povratak je u poslijepodnevnim satima.