Sportovi idealni za hladne zimske dane

Sportovi idealni za hladne zimske dane

Zašto se ne biste okušali u squashu, jogi ili nekom od borilačkih sportova?
Vinko Tomić
Vinko Tomić
1 min
prije 4 god

Kojim se sportom baviti ove zime? Ako nemate ideje vi, imamo mi – donosimo vam prijedloge dvoranskih sportova koji će vam biti idealne aktivnosti za ove hladne dane.

Borilački sportovi

Boks, judo, jiu jitsu, karate, taekwondo… Za koji se god od ovih sportova odlučili, u većini klubova će imati početničku grupu kao stvorenu za vas. Učit ćete osnovne tehnike, a ako se brinete hoćete li imati masnice na licu, ne bojte se – nitko vas neće tjerati da sparirate.

Sportsko penjanje

Ovim se sportom danas možete baviti u nekoliko dvorana u Hrvatskoj, od Splita, preko Zagreba, do Varaždina i drugih gradova. Bilo da se odlučite okušati u leadu (visoka stijena na koju se penje sa zaštitnom opremom) ili boulderingu (niska stijena na koju se penje bez zaštitne opreme, s debelom strunjačom na podu), izazov svladavanja sve težih smjerova nikad ne jenjava.

‘Hakl’

Zima je krajnje vrijeme da s ekipom preselite ‘hakl’ s vanjskih na unutarnje terene, bilo da igrate nogomet ili košarku. Neće vas smetati snijeg, kiša niti hladnoća. A ako već ne igrate nogomet ili košarku s društvom, vrijeme je da počnete.

Joga ili pilates

Prvo da srušimo jednu predrasudu – ovo nisu ‘ženske’ aktivnosti. Oba sporta kao stvorena su i za muškarce i za žene koji žele vježbati. Svaki od njih ima svoje specifičnosti, a zajedničko im je da će činiti čuda za vašu rastezljivost, bolove u leđima i slične probleme modernog doba. Za vas smo napisali i kratak vodič kako se pripremiti za prvi sat joge.

Bodybuilding ili fitness

Oduvijek ste željeli zategnutije ili mišićavije tijelo? Uz malo volje, planiranja prehrane i malo više treninga, ovo je ostvarivo svima. Svi znate što je bodybuilding (tjelogradnja), dok je fitness sport sličan ženskom bodybuildingu, u kojem je naglasak na definiciji, a ne veličini mišića. Svako mjesto ima teretanu u kojoj ćete pronaći više nego spremno osoblje da vam pomogne u vašoj novoj karijeri punoj mišića…

Plivanje

Kažu da je riječ o najzdravijem među sportovima, a nema nikakve zapreke da se već sutra ne počnete baviti njime. Dovoljno je sakupiti malo volje, iz ladice s ljetnom odjećom izvaditi kupaće gaće i uputiti se na prvi obližnji bazen. Svaki dan odradite sve dužu rutu i uskoro ćete se osjećati doista sjajno, zdravo i snažno.

Sportovi s reketom

Tenis, stolni tenis, badminton, squash, padel – izbor sportova u kojima je glavni rekvizit reket je doista raznovrstan. Nagovorite supružnika ili prijatelja da vam se pridruži, rezervirajte termin na nekom od igrališta u svom gradu i uživajte u sat-dva izbacivanja stresa. Zamislite stres kako, poput elektriciteta, izbija iz ruke, preko reketa do loptice. A loptica je nešto što vas živcira…