Sportovi na koje možete upisati djecu, a nisu vam pali na pamet

Sportovi na koje možete upisati djecu, a nisu vam pali na pamet

Sve više i više se populariziraju sportovi koji u Hrvatskoj nisu u prvom planu.
Vinko Tomić
Vinko Tomić
1 min
prije 4 god

Nogomet je, osobito za dječake, u Hrvatskoj tradicionalno prvi odabir kod izbora sporta koji će dijete trenirati. No, sve više i više se populariziraju i oni sportovi koji u Hrvatskoj nisu u prvom planu. Donosimo vam nekoliko prijedloga sportova kojima bi se i vaše dijete moglo baviti.

Badminton

Iako smo ga oduvijek igrali dodavajući se u dvorištima i pazeći da na ‘loptica’ ne padne, badminton je ozbiljan sport. U Hrvatskoj djeluje oko 25 badminton klubova. Zašto ne biste dijete upisali na ovaj brz i dinamičan sport?

Hokej na travi

Znate li da je hokej na travi stariji od hokeja na ledu? Ovaj ekipni sport poboljšat će koordinaciju i ravnotežu vašeg djeteta, naučiti ga da djeluje kao dio momčadi, a pritom će se dobro zabaviti.

Baseball

Tradicionalno američki sport igra se u desetak hrvatskih gradova, a momčadi imaju i mlađe kategorije. Preciznost, koncentracija i snažna ruka benefiti su ovog sporta. Kojem, priznajmo si, većina nas odraslih nikad neće shvatiti pravila.

Sportsko penjanje

Tko se od nas kao dijete nije penjao kuda god je stigao? Danas postoje mjesta gdje se vaše dijete može okušati u ovom atraktivnom sportu u kontroliranim i sigurnim uvjetima.

Streljaštvo

Znate li da u Hrvatskoj djeluje više od 200 streljačkih klubova, od Iloka do Splita? Znate li da su članovi tih klubova u nekoliko navrata bili europski i svjetski prvaci pa čak i dobitnici olimpijskih medalja? Znači da se u ovim klubovima dobro radi i da ćete dijete dati u prave ruke.