Zabavni sportovi s reketom za koje možda niste čuli

Zabavni sportovi s reketom za koje možda niste čuli

Sportova s reketom je doista mnogo; predstavljamo vam neke od najzabavnijih koje možete zaigrati sa svojom obitelji.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
Manje od minute
prije 4 god

Kad čujemo izraz ‘sportovi s reketom’ na pamet nam prvo padaju tenis, badminton i stolni tenis, eventualno squash. No, sportova s reketom je doista mnogo; predstavljamo vam neke od najzabavnijih.

Padel

Na prvu izgleda kao tenis koji se igra s manjim reketima, u ‘kavezu’. Velika razlika od tenisa je što se loptica odbija od zidova, po čemu podsjeća na squash, a i teren je mnogo manji. Riječ je o sportu porijeklom iz Meksika, koji u posljednje vrijeme jako dobiva na popularnosti. Osobito u Španjolskoj, gdje ga amaterski igra čak dva milijuna ljudi. Može se zaigrati i u Zagrebu, gdje je prošle godine otvorena dvorana za padel.

Turnball

Zabavna igra za dvoje igrača u kojoj je loptica zavezana za stup između njih. Cilj igre je da loptica dotakne stup tako da se uže omota oko njega, dok drugi igrač to pokušava spriječiti. Odlična zabava za toplije dane.

Brzi badminton (Crossminton)

Brzi badminton, koji se odnedavno službeno zove crossminton, na prvu izgleda badminton bez mreže. No, igra zapravo kombinira elemente badmintona, tenisa i squasha. Osmišljen je 2001. u Berlinu.

Tenis na pijesku

Sve je zabavnije na plaži pa tako i tenis. Igra se s povišenom mrežom, zbog čega podsjeća na kombinaciju tenisa i odbojke na pijesku. Cilj je ne dozvoliti loptici da padne u vaš dio terena.