Zašto svatko već sutra može otići zaigrati tenis?

Zašto svatko već sutra može otići zaigrati tenis?

Danas ćemo vas nagovoriti da pokažete svima da ste upravo vi - nebrušeni dijamant tenisa.
Zoran Stupar
Zoran Stupar
1 min
prije 5 god

Postoje sportovi koji nam ne padaju tako često na pamet kada razmišljamo o tome kako se rekreirati. Obično razmišljamo o nogometu, košarci, trčanju, planinarenju, biciklizmu… A nepravedno zapostavljamo neke sjajne oblike rekreacije. Danas ćemo vas nagovoriti da pokažete svima da ste upravo vi – nebrušeni dijamant tenisa.

Tenis je izuzetno zdrav

Kad igrate tenis, cijeli tijelo radi. Donji dio tijela zadužen je za to da se nađete na pravom mjestu u pravom trenutku, a gornji da dobacite lopticu gdje joj je mjesto. Kalorije će izgarati, aerobne i anaerobne sposobnosti tijela jačati, koordinacija i ravnoteža tijela se kalibrirati.

Ne morate biti Roger ili Serena da biste ga zaigrali

Možete na tenis otići sa svojom obitelji ili prijateljima koji, vjerojatno, nisu ništa bolji u ovom sportu od vas. Možete se zajedno smijati svojim potezima. Pa što ako niste dobri na mreži kao Roger Federer ili nemate forehand poput Serene Williams – važno je da se zabavite.

Nije važno koliko imate godina niti u kakvoj ste formi

Za tenis ne možete biti prestari ili u nedovoljno dobroj formi. Igrat ćete u skladu sa svojim mogućnostima, ali ćete igrati. A što više igrate, to ćete biti bolji.

Zamislite da je loptica nešto što vas živcira

Tenis je doista sjajan način rješavanja stresa. Zamislite da je loptica netko ili nešto što vas živcira i udrite po njoj. Naravno, nemojte je baš ‘zakucavati’ ako ste na tenis došli s klincima. I pazite da ne postanete poznati kao lokalni John McEnroe.

Igralište vam je vjerojatno iza ugla

Teniska igrališta u Hrvatskoj se može pronaći doista svugdje. Zašto se ne biste već sutra zaputili na vama najbliže teniske terene i odigrali koju partiju?