4 vježbe za gluteus uz pomoć elastične trake

4 vježbe za gluteus uz pomoć elastične trake

Andrea Šalinović
Andrea Šalinović
1 min
prije 10 m

DOMYOS ELASTIČNA TRAKA ZA TRENING

Lijepa i oblikovana stražnjica san je mnogih, a osim estetskog faktora, mišići gluteusa biti su za mnoge dnevne radnje koje obavljate, a kada ih osnažite primjetit ćete benefite i u bavljenju mnogim sportovima, posebice kod trčanja i hodanja. Kada kod klasičnih vježbi za stražnjicu upotrebljavamo elastičnu traku, dodatno jačamo mišiće jer povećavamo otpor. Pa krenimo:

1. Čučnjevi

Elastičnu traku postavite na sredinu bedara, ali malo više prema koljenima kako bi pri spuštanju osjetili veći otpor. Noge neka budu malo šire od širine ramena, a stopala neka malo gledaju prema van. Spuštajte stražnjicu prema podu dok ruke držite ispred sebe, a leđa neka budu ravna.

2. Raskorak u čučnju

Ova vježba slična je predhodnoj u smislu pozicije trake i položaja tijela. Postavite tijelo kao u prethodnoj vježbi, krenite u spuštati stražnjicu prema tlu, ali ne do krajnje pozicije čučnja. Kada ste u polučučnju radite raskorak u stranu, najprije jednu pa drugu, bez da se između podižete u uspravan položaj.

3. Podizanje sztažnjice

Za ovu vježbu lezite na pod, noge neka budu razmaknute u širini kukova i savinute pod kutem, ruke ispružene pored tijela, a elastična traka ponovno je na srednjem donjem dijelu bedara. U tom položaju odižite stražnjicu od poda.

4. Stražnji kick sa savijenim koljenom

Postavite se četveronoške na pod, a traka neka bude na gornjoj polovici bedara, tik ispod stražnjice. Podignite nogu i koljeno savinite pod kutem od 90 stupnjeva. Iz tog položaja petu gurajte prema stropu, najprije jedne, pa druge noge.