Zaštita privatnosti

Pravne informacije

Tvrtka (naziv društva): DECATHLON ZAGREB d.o.o. za usluge
Sjedište: Zagreb (Grad Zagreb), Ulica Siniše Glavaševića 5
Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 080892852, OIB: 89516372197
Iznos temeljnoga kapitala društva: 20.000,00 kuna
Osoba ovlaštena za zastupanje: Michel Georges Martin Kappler

Izjava o privatnosti

Web stranicu www.aktivator.hr uređuje društvo Decathlon Zagreb d.o.o. za usluge, čije se sjedište nalazi na adresi Siniše Glavaševića 5, 10 000 Zagreb, Hrvatska, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem (MBS) 080892852, OIB: 89516372197 (dalje u tekstu: „Decathlon“).

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice. Decathlon djeluje kao voditelj obrade u smislu Opće uredbe te ova izjava o privatnosti ima svrhu upoznati posjetitelje naše web stranice o postupcima u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka te navode uvjete korištenja naše web stranice.

Korištenje internetskih stranica aktivator.hr moguće je bez ikakvih naznaka osobnih podataka. Ne prikupljamo osobne podatke o posjetiteljima (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke Decathlon neće ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u primjenjivim propisima propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

U nastavku navodimo okolnosti u kojima ćemo Vaše određene podatke podijeliti s ovlaštenim trećim osobama, kao i dodatne svrhe u koje obrađujemo Vaše podatke.

(i) Pružanje informacija Google Inc.

Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

(ii) Kolačići

Kolačići su tekstualne datoteke stavljene na vaše računalo kako bi prikupile standardne informacije o zapisnicima interneta i informacijama o ponašanju posjetitelja. Te se informacije zatim koriste za praćenje korištenja internetske stranice posjetitelja i izradu statističkih izvješća o aktivnostima internetskog mjesta.  Za više informacija posjetite www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.

Možete postaviti svoj preglednik da ne prihvaća kolačiće, a gore navedene internetske stranice vam pružaju informacije kako ukloniti kolačiće iz preglednika. Imajte na umu da u nekim slučajevima neke od značajki na našoj internetskoj stranici možda neće funkcionirati zbog toga.

Kolačići mogu biti “Prva strana”, tj. postavljeni od strane nas ili “Treća strana” – postavljeni od druge tvrtka za obavljanje te funkcije, na primjer Google Analytics ili naši kolačići za oglašavanje. Neke od tih trećih strana upotrebljavaju vlastite anonimne kolačiće za praćenje broja osoba koje su vidjele određeni oglas ili za praćenje koliko je ljudi više puta vidjelo. Društva koja generiraju te kolačiće imaju vlastita pravila o privatnosti i nemamo pristup za čitanje ili pisanje tih kolačića. Ove organizacije mogu koristiti svoje kolačiće kako bi anonimno ciljali oglašavanje na drugim internetskim stranicama, na temelju vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici.

Decathlon putem web stranice aktivator.hr koristi sljedeće kolačiće:

–   Strogo neophodni kolačići: pomažu internetskoj stranici da funkcionira i poboljšava izgled i dojam internetske stranice. Oni također pomažu poboljšati navigaciju na našoj internetskoj stranici i omogućiti vam da se vratite na stranice koje ste prethodno posjetili. Ova vrsta kolačića traje samo za vrijeme trajanja posjete internetskoj stranici. Kada napustite internetsku stranicu, oni se automatski brišu.

–  Analitički kolačići: omogućuju nam da prepoznamo i brojimo broj posjetitelja i da vidimo kako se posjetitelji kreću na našoj internetskoj stranici kada ih upotrebljavaju. To nam pomaže poboljšati način na koji naša internetska stranica funkcionira, na primjer, tako da korisnici lakše pronalaze ono što traže i što ih zanima.

–   Funkcionalni kolačići: koriste se za prepoznavanje kada se vratite na našu internetsku stranicu. To nam omogućuje prilagodbu našeg sadržaja, personalizaciju i memoriranje vaših preferencija (na primjer, vaš izbor jezika ili regije).

Posjetitelji ove webstranice u svakom trenutku imaju sljedeća prava:

  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke;
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka;
  • pravo na prenosivost podataka;
  • pravo na povlačenje privole;
  • pravo na podnošenje prigovora;
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni;
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora;
  • sigurnost vaših osobnih podataka.

Ukoliko želite koristiti jedno od gore navedenih prava ili želite više informacija o njima, kontaktirajte nas na:

Decathlon Zagreb d.o.o.
Službenik za zaštitu osobnih podataka
Siniše Glavaševića 5
10000 Zagreb

ili putem maila na: zastita.podataka@decathlon.com

Ova politika privatnosti odnosi se isključivo na web stranicu www.aktivator.hr. Navedena stranica može sadržavati veze s drugim davateljima usluga (plugins društvenih mreža Facebook i Instagram) te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice aktivator.hr, molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.

Decathlon je predan poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju samo ukoliko postoji valjana pravna osnova za to, primjenjujući sve tehničke i sigurnosne mjere na koje smo obvezani primjenjivim propisima.

Ako smatrate da su vaši osobni podaci obrađeni na način koji ne zadovoljava određene propise, slobodno nam se obratite na gore navedenu adresu. Vaš ćemo zahtjev obraditi u najkraćem roku, a u svakom slučaju imate pravo podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka. 

OBAVIJEST O AUTORSKIM PRAVIMA 

Sav sadržaj internetske ove stranice (slike, video, tekstovi, dokumenti) podliježe zaštićenim autorskim pravima Decathlona. Sadržaj nije dozvoljeno kopirati niti dijeliti bez prethodne pisane suglasnosti. Osnova stranice je bazirana na WordPress platformi koji podlježe GPL licenciranju, WordPress tema je rađena po narudžbi društva Decathlon.